coaching
home
fundashon Gideon
• kas Eliata
• Gideon - klup di mucha
• coaching
over Curacao
wie zijn wij?
nieuws
help fundashon Gideon
kinderpagina
Kinderen staan centraal in de visie van fundashon Gideon. Maar het contact met fundashon Gideon is maar één van de contacten van dat kind. Een kind maakt ook deel uit van andere groepen, zoals gezin, school en buurt. Als het doel is om een kind liefde, veiligheid en meer kansen te bieden dan kan men niet om de andere sociale groepen heen. De eerste sociale groep is het gezin. Om de leefomstandigheden van een kind te verbeteren is contact met het gezin, met de moeder, een belangrijk aandachtspunt.
Voor een kind liggen de zaken vaak heel duidelijk. Als je goed voor hen bent , dan geven ze zich. Voor een moeder zijn de zaken vaak wat complexer. Jazeker, ze wil graag een verbetering in de gezinssituatie: een gezellig thuis, iedere dag te eten, gehoorzame kinderen en dergelijke, maar:
 
de moeder wil wel verandering, maar niet veranderen!

In dat proces, in dat wankele evenwicht, wil fundashon Gideon zich begeven. Met de focus op het welzijn van het kind een relatie aangaan met de moeder of ouders. Het contact met het gezin en verbetering van de leefomstandigheden door middel van coaching.
Developed with QwikZite (version 1.12)